Promenadigalleria avoinna: ti-pe 10-18, la 10-15 ja su 13-18

Myymälä ja kehystämö avoinna: ti-pe 10-18 ja la 10-15

Vaiveronkatu 10, 05900 Hyvinkää, p.[019] 419 841
hyvinkaantaiteilijaseura[a]gmail.com

     

Promenadigalleriassa


RytmiTaju 2017 on esillä Hyvinkään taidemuseossa, Promenadigalleriassa, Taideasemalla ja Kirjastoaukiolla 16.6.-3.9.2017. Näyttely on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.


Kuraattorien terveiset

Saimme tehtäväksi kuratoida vuoden 2017 Taju-näyttelyn. Teemaksi annettiin rytmi. Melko varhain oli selvää, että halusimme tarttua rytmin monimuotoisuuteen. Nähdä ja kokea rytmiä sellaisista suunnista, joihin emme tavallisesti kiinnitä huomiota. Näyttelyn lähtökohtana on ollut poikkitaiteellisuus ja taiteiden välinen liike. Tämä itsessään on herättänyt kysymyksen eri taidelajien rytmistä. Näyttelyn teemaa on lähestytty eri tilojen välisenä tarinana. Tämän tarinan dramaturginen rakenne on taidemuseon tiloissa olevat hauta, metsä, koneellisuus ja Promenadigallerian ihmisenä olemiseen ja suhteisiin liittyvät rytmit. Luonto ja ihminen muodostavan näyttelytilojen rytmiikan. Rytmi läpäisee ihmisen elämänkaaren. Joidenkin rytmi auttaa toisia pysymään rytmissä. Onko kaikkien pysyttävä samassa rytmissä ja mistä tiedämme oikean rytmin?

Tämän projektin edetessä me kuraattorit olemme joutuneet havainnoimaan ja etsimään rytmiä sellaisistakin asioista, joihin sen ei ajattele automaattisesti kuuluvan. Kun rohkeasti etsii, voi rytmiä löytää lähes mistä tahansa, vaikka paperin ja muovin välisestä erosta.

Kuten aina, tässäkin näyttelyssä olemme joutuneet tekemään rajauksia ja luopumaan monesta ideasta. Näyttelyn tärkein työtapa on ollut valittujen teosten välisen suhteen rakentaminen. Tästä syystä näyttely ei ole perinteiseen tapaan ripustettu teosten esittely. Pikemmin teoksen muodostavat yhdessä teemaan kiinnittyvän näkemyksen.

Myös vallassa on oma rytminsä. Halusimme luopua osasta kuraattorin valtaa ja valitsimme monitaiteellisen työryhmän sateenvarjokuratoimaan museotilaan ”metsän”, teoksen, jonka sisälle katsoja voi mennä.

Toivomme näyttelyn olevan kaikkien mukana olevien taiteilijoiden näköinen. Olemme työprojektin aikana oivaltaneet maailmasta jälleen uusia rytmejä.

10.5.2017 Mäntässä ja Helsingissä
Krister Gråhn ja Pia Houni
näyttelyn kuraattorit

Lue lisää Rytmitajusta

Tutustu runsaaseen tapahtumatarjontaan


RytmiTaju 2017:n taiteilijat

Maija Albrecht, Risto-Pekka Blom, Maria Duncker, Erika Erre, Ilmari Gryta, Hanna-Riikka Heikkilä, Minna Havukainen, Päivi Häkkinen, Pekka ja Teija Isorättyä, Terhi Kaakinen, Raimo Kela & Reijo Puranen, Maura Korhonen, Tiina Laasonen, Antti Laitinen, Ville Mäkikoskela, Camilla Nenonen, Kalle Nieminen, Antti Oikarinen, Katri Oikarinen & Katja Antonoff, Meri Peura, Anssi Pulkkinen & Taneli Rautiainen, Antti Pussinen, Okko Pöyliö, Antti-Ville Reinikainen, Jaana Ristola, Vappu Rossi, Jukka Rusanen, Jarkko Räsänen, Heidi Saramäki, Noora & Kimmo Schroderus, Sanni Seppä, Maria Stereo, Nestori Syrjälä, Anna-Sofia Sysser, Kirsi Tuokko, Kalle Turakka Purhonen, Pauliina Turakka Purhonen, Anniina Veijalainen ja Pekka Walliander.

RytmiTaju 2017:n ovat tuottaneet

Hyvinkään Taiteilijaseura ry ja Hyvinkään taidemuseo

 

 

   
         
   

 

TAITEILIJATARVIKKEET JA KEHYSTYSPALVELUT

avoinna ti-pe 10-18, la 10-15

HUOM! su-ma suljettu

 

   
         
   

 

NYT HAUSSA  KEVÄT 2018


Lue lisää >>

 

   
         
   

 

HYVINKÄÄN TAIDEMUSEON TAIDELAINAAMOPISTE

Taidelainaamopiste Hyvinkään Taidemusolla on toistaiseksi suljettu.

Lisätietoja 019 419841 tai vaiveronkatu10[ät]gmail.com

 

   
         
   

 

TAIDEASEMALLAJOULU-TAMMIKUU Helvi Mustonen

HELMIKUU Tuula Honkanen-Laine

MAALISKUU Taru Tomperi

HUHTIKUU Pekka Ryynänen

KESÄ-ELOKUU RYTMITAJU


MIKÄ ON TAIDEASEMA?
Taideasema on Hyvinkään rautatieaseman odotussalissa sijaitseva näyttelytila, jossa on vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden.
Rautatienkatu 9, Hyvinkää
Avoinna odotussalin aukioloaikoina.

 

   
         
   

 

SUOSITTELE TAITEILIJASEURAN NETTISIVUJA FACEBOOKISSA!

 

   
         
     

HALUATKO SEURAN POSTITUSLISTALLE?

Lähetä s-postilla viesti "postituslistalle" osoitteeseen vaiveronkatu10(a)gmail.com

 

   
         
   

 

HYVINKÄÄN TAITEILIJASEURAN 50-VUOTISHISTORIIKKI

Taiteilijaseuran historiaa kovissa kansissa! Historiikin on kirjoittanut taidehistorioitsija Pirjo Hämäläinen. Teoksen ovat koonneet Hannu Lindholm ja Olavi Suomela.

Kaikki taiteen takia - Hyvinkään Taiteilijaseura 50 vuotta kirjan voit hankkia itsellesi taiteilijaseuran toimipisteestä, Vaiveronkau 10. Historiikin hinta on 25 € (jäsenille 20€)

 

   
AJANKOHTAISTA TAITEILIJAT NÄYTTELYT NÄYTTELYHAKU HISTORIAA JÄSENEKSI YHTEYSTIEDOT LINKKEJÄ TAJU TAIDELAINAAMON SIVUILLE >>